Violinista Roman Simović zatvoriće 48. BEMUS

Na svečanom zatvaranju 48. BEMUS-a, u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF), u Kolarčevoj zadužbini 1. novembra nastupiće violinista Roman Simović, uz solistu Milenu Simović na violi, sa orkestrom Škole za muzičke talente iz Ćuprije.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.10.2016.

17:17

Violinista Roman Simović zatvoriće 48. BEMUS
Foto: YouTube Screenshot

Kako su saopštili organizatori, Roman Simović će posle 11 godina ponovo svirati na BEMUS-u, a na programu su kompozicije Bartoka, Betovena, i jedno od najpoznatijih Mocartovih dela, Koncertantna simfonija za violinu, violu i orkestar KV 364.

Pored uloge koncertmajstora čuvenog Londonskog simfonijskog orkestra, Roman Simović često nastupa kao kamerni muzičar i solista sa najvećim svetskim orkestrima i dirigentima, među kojima su Valerij Gergijev, Antonio Papano, Danijel Harding, Kristijan Jarvi, Jirži Belohlavek.

Ostvario je gostovanja na vodećim svetskim scenama kao što su Boljšoj teatar i Konzervatorijum Čajkovski u Moskvi, Marijinski teatar u Sankt Peterburgu, Velika operska kuća u Tel-Avivu, dvorane Viktorija u Ženevi, Rudolfinum u Pragu, Barbikan u Londonu, Centar umetnosti u Seulu, a redovno nastupa i na naujglednijim festivalima klasične muzike.

Ulaznice za koncert su u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 600, 800 i 1.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: