"Kutije od kartona": O ljudima kojima je igra život

U okviru revije filmova „Dani igre“, koju u periodu od 28. januara do 1. februara organizuju Beogradski festival igre, Jugoslovenska kinoteka i Vip mobile, beogradska publika biće u prilici da pogleda neka od višestruko nagrađivanih dokumentarnih i igranih ostvarenja na velikom platnu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

11:56

Default images

Kompanija Vip mobile obezbeđuje 4x2 karte za projekciju dokumentarca „Kutije od kartona“, koji je na programu u subotu, 31. januara u 20 časova. Film govori o uličnim igračima, ljudima sa margine koji odlučuju da igra bude njihov život.

Svi zainteresovani čitaoci mogu da se jave / pošalju mejl na karte@b92.net sa imenom, prezimenom i brojem telefona, a karte će moći da podignu na biletarnici Jugoslovenske kinoteke, u Uzun Mirkovoj 1, najranije sat vremena pre početka projekcije. Dokumentarac pod nazivom "Kutije od kartona" je priča o uličnim igračima, ljudima sa margine koji odlučuju da igra bude njihov život. Reč je o počecima i vrtoglavom uspehu Kompanije Kafig iz malog francuskog mesta Kretej, koju ćemo prvi put gledati uživo na 12. Beogradskom festivalu igre.

Crno-beli film “Kar Men” (Kar Me) koreografa Jiržija Kilijana, obišao je najvažnije svetske pozornice i bioskopske sale, dok je odličan dokumentarni film "Ista razlika" priča o porodici igrača angažovanih u Holandskom plesnom teatru, kompaniji koju je Kilijan dugo i uspešno predvodio.

Umetničko ostvarenje “Ogledalo i muzika” koje potpisuje japanski koreograf Saburo Tešigavara, obećava zanimljivo putovanje kroz savremenu igru, njene zakonitosti i razlike, ali i otvorenu debatu o novim umetničkim i tehničkim sredstvima koja doprinose njenoj atraktivnosti.

Publika će se prisetiti i dva igrana filma koja su veoma važna u odrastanju generacija igrača i plesne publike. Reč je o kultnom ostvarenju "Kabare" u režiji Boba Fosa, i filmu "Flashdance" u režiji Adrijana Lina.

Premijerne projekcije su planirane svakog dana od 20h u zgradi Kinoteke u Uzun Mirkovoj ulici. Reprize i igrani filmovi se prikazuju u terminu od 18h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: