Balet majstor Bahram Juldašev u Beogradu

Gost Instituta za umetničku igru (Bulevar vojvode Mišića 43) je čuveni balet majstor Prof. Bahram Juldašev koji će držati časove klasičnog baleta od ponedeljka 24. do petka 29. novembra 2014. godine.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.11.2014.

10:36

Default images

Rođen u Taškentu, školovao se u koreografskoj umetničkoj školi u rodnom gradu. Školovanje je nastavio u Moskvi u Ruskoj Akademiji klasične igre-školi Boljšoj teatra, i na Konzervatorijumu N. A. Rimski Korsakov u Petrovgradu; posle specijalizacije na Fakultetu za koreografiju dobio je zvanje balet majstora.

Impozantnu solističku karijeru ostvarivao je igranjem glavnih rola klasičnog i neoklasičnog baleta u takoreći svim u svetu poznatim teatrima, kao što su: Pozorište u Varšavi, Istanbulu, Taškentu, Petrovgradu, i na brojnim gostovanjima (Južna Amerika, Grčka, Holandija, Engleska, Škotska, Irska…).

Kao pedagog i balet majstor radio je u Antverpenu, Novom Sadu, Beču i Beogradu. Na Konzervatorijumu u Bratislavi je profesor igre po pozivu.

U Narodnom pozorištu u Beogradu delovao je kao gostujući pedagog baleta i balet majstor od 2002. do 2004. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: