Belef 2014: Sentimentalno putovanje

Raznovrsni programi Beogradskog letnjeg festivala (Belef) pod sloganom Sentimentalno putovanje održavaće se na nekoliko lokacija u gradu od 15. jula do 15. avgusta.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 11.07.2014.

17:46

Default images

Nakon svečanog otvaranja 15. jula na Trgu republike, kada će nastupiti italijanski tenor Tino Favaca, sopran Snežana Savičić-Sekulić i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”, posetioce u predstojećih tridesetak dana festivala očekuju pozorišne predstave, komedije, kabaretski programi, koncerti umetničke muzike, večeri džeza- programi primereni otvorenim prostorima i letnjem ambijentu. Prostor Barutane na Kalemegdanu određen je za pozorišne predstave kao što su „Lepotica Linejna” reditelja Miloša Jagodića, „Čarobnjak” u režiji Borisa Liješevića, „Ne igraj na Engleze” Staše Koprivice u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta, „Slavna Florens” Ateljea 212 koju je režirala Đurđa Tešić, kabare nastupe kao što su „To su bili dani” Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića sa specijalnom gošćom Svetlanom Bojković, Ciganskog kabare Ljiljane Stjepanović.

U predstavi studenata Fakulteta dramskih umetnosti Jasmine Reze “Art” u režiji Vladana Đurkovića, igraće Brankica Sebastijanović, Ivana Dudić i Anita Stojadinović.

Džez koncerte održaće Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov bend, ansambli Jovana Maljokovića, Vlade Maričića... Publika će imati zadovoljstvo da čuje Bilju Krstić i ansambl Bistrik, Kraljevske gudače Svetog Đorđa, Luz Azul bosanova bend, solo nastup Jovana Kolundžije, Vatromet stare muzike - ansambla Renesans, kao i studente Fakulteta muzičke umetnosti koji će održati muzički maraton.

LP duo, koji čine Sonja Lončar i Andrija Pavlović izvešće program sa nazivom „U četiri ruke”, a nastupiće i ansambli Beli anđeo i Flauto dolče uz solistkinju Katarinu Božić, kao i flautista Ljubiša Jovanović i čembalistkinja Bojana Dimković na koncertu „Barokna panorama”.

Program koji će zatvoriti Beogradski letnji festival proteći će u znaku muzike ali i plesa, i to pod nazivom „Sentimentalno putovanje” na koje će posetioce povesti jedan od najslavnijih pevača sa prostora bivše Jugoslavije, Leo Martin i Beogradski plesni orkestar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: