Liceulice - dobri (raz)nosač dobrih dela

Kroz tri godine rada mnogih kojima je stalo "Liceulice"donelo je Beogradu, ali i drugim gradovima u Srbiji, prepoznatljiv, efikasan i jedinstven model osnaživanja, uključivanja i socijalizacije najugroženijih pojedinaca u društvu. U petak, 20. decembra, magazin "Liceulice" slavi treći rođendan.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 18.12.2013.

11:04

Default images

Liceulice je za kratko vreme postalo „brend boljeg društva“, a sa ulica Beograda naš magazin prelazi i na pločnike Novog Sada, Zaječara, Pirota i Kragujevca. Do sada je izdato 18 brojeva, kroz distribuciju uličnih novina angažovano je više od 100 kolportera, stvorena je mreža od preko 300 saradnika. Prodavce već svi prepoznaju po zelenim keceljama i osmesima, skoro uvek na istim mestima u gradu. Za ove tri godine prišli ste nam više od sto hiljada puta, ohrabrili nas osmehom i kupili više od 50 000 primeraka. Hvala svima koji kupuju magazin i pomažu prodavcima da budu uspešni. Bez vas, prijatelji, sve to nije moguće.

Magazin "Liceulice" je prihvaćen u najširoj publici kao veoma kvalitetna i originalna medijska platforma aktivizma. Kao što je poznato, magazin "Liceulice" je usmeren na teme kao što su filantropija i solidarnost, pravda i ravnopravnost, ekologija, multikulturalnost, odbrana javnog dobra i afirmacija aktivizma i odgovornog pristupa svakodnevnom životu. Ukazujemo na probleme društvene stvarnosti, ali pre svega na rešenja i dela koja, bar u malim koracima, mogu da učine društvo boljim mestom za sve.

Pored magazina, pokrenuto je i još ponešto...
Jedna od prepoznatljivijih aktivnosti je i ona koja se odvija već godinu dana pod nazivom „Moj komšija bez krova“. Kroz ovaj program motivišemo, aktiviramo i organizujemo građane da svojim donacijama u garderobi, hrani ili drugim korisnim stvarima pomognu beskućnicima i drugim „komšijama“ u stanju socijalne potrebe.

Pre dve godine, pod istim krovom, nastao je i program „Iz dobrih razloga“, kroz koji povezujemo umetnost (dizajn, fotografija, video) i društveni aktivizam. Uz učešće više od trideset grafičkih dizajnera i dizajnerki iz regiona javnosti su do sada predstavljene dve izložbe: „Beskućništvo“ i „Siromaštvo“.

Znate nas i po Vrevi, uličnom festivalu aktivizma, ali i po kampanji „Aktiv art“, namenjenoj afirmaciji aktivizma u umetnosti. A tu je i ko zna šte sve još u 2014. godini projekta "Liceulice".

Imamo li pravo da budemo bezosećajni? Svako može ostati bez posla, bez krova, bez zdravlja, bez porodice, bez domovine… Čovek jedino ne sme nikada da ostane bez srca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: