Umro scenarista filma "Život je lep"

Italijanski scenarista Vinčenco Ćerami, najpoznatiji po scenariju filma "Život je lep" Roberta Beninjija, umro je danas u 72. godini.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2013.

21:18

Default images

"Vinčenco Ćerami je osoba koja me je naučila kako da kod ljudi probudim osećanja", kazao je Beninji, dodajući da je njegovo poznanstvo sa scenaristom bilo "najvredniji dar" u životu.

Kako prenosi AFP, Ćeramijevo interesovanje za umetnost, a posebno za film, podstakao je tokom studija čuveni italijanski reditelj Pjer Paolo Pazolini.

Film "Život je lep" (1997) - tragikomedija čija je radnja smeštena u jednom od nacističkih logora tokom Drugog svetskog rata, osvojio je tri Oskara - za najboljeg glumca, najbolju muziku i najbolji strani film.

Ćerami je, zajedno sa Beninjijem, bio ko-autor scenarija za film "Johnny Stechhino" (1991), kao i "Monstrum", "Pinokio"....

"Izgubili smo jedan od stubova italijanske kulture", izjavio je italijanski ministar kulture Masimo Braj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: