Kultura

Ponedeljak, 01.07.2013.

11:28

Smrt Džima Kelija, glumca iz "U zmajevom gnezdu"

Glumac Džim Keli, koji je igrao hariznatičnog majstora borilačkih veština sa afro-frizurom u filmu "U zmajevom gnezdu" sa Brusom Lijem, umro je u 67. godini života u San Dijegu, posle višegodišnje borbe sa rakom.

Izvor: B92

Default images

Zapamćen po "afru" i zulufima, Keli je postao omiljen po svojim upečatljivim kratkim odgovorima i scenama borbe u Lijevom klasiku iz 1973. godine. Igrao je i u "Three the Hard Way," "Black Belt Jones" i "Black Samurai."

Uloga u "U zmajevom gnezdu" (Enter The Dragon) bila mu je tek druga u karijeri, a tokom sedamdesetih igrao je u još desetak filmova pre nego što je pao u zaborav. Keli je imao crni pojas u karateu.

"Igranje u "U zmajevom gnezdu" je jedno od najlepših iskustava u mom životu. Brus je bio fantastičan, apsolutno fantastičan. Naučio sam puno tokom snimanja filma. Čini mi se da sam tokom rada na tom filmu naučio više nego na svim ostalim filmovima u karijeri, pošto smo obojica bili pravi borci. A on je bio baš dobar, " rekao je Keli u intervjuu za salon.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: