Prijepoljskom muzeju nagrada EU?

Muzej iz Prijepolja kandidovao se za nagradu "Evropski muzej godine", a podršku u inicijativi, pored brojnih uglednih kulturnih i muzejskih radnika, dalo je i ministarstvo kulture Srbije.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 29.04.2011.

16:27

Default images

Inicijator kandidature Muzeja iz Prijepolja je direktorka Centralnog instituta za konzervaciju Mila Popović Živančević, a podršku toj ideji dale su muzejske ustanove Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, s kojima je tokom proteklih nekoliko godina ostvarena izuzetna saradnja.

"Uz savesno i stručno obavljanje osnovne muzejske delatnosti, ono što Muzej iz Prijepolja, kao jednu od najmlađih među 150 muzejskih ustanova u Srbiji, izdvaja, jeste kulturni i društveni angažman u
kojem podstičemo interkulturni dijalog i afirmišemo multietničke projekte", rekao je direktor Muzeja Slavoljub Pušica.

Podsetio je da je centralna manifestacija Dana evropske baštine u Srbiji pre dve godine održana upravo u Prijepolju.

Prijepoljski muzej je prva muzejska ustanova iz Srbije i zemalja regiona koja je kandidovana za nagradu "Evropski muzej godine".

To priznanje, pod pokroviteljstvom Saveta Evrope, dodejuje Muzejski evropski forum, sa sedištem u Liverpulu.

Procedura dodele nagrade predviđa kandidovanje godinu dana ranije, tako da je Muzej iz Prijepolja kandidat za evropsko priznanje koje se dodeljuje 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: