Stefan Kapičić: Opuštanje i jak želudac

Uz letnje dane i odmaranje glumac Stefan Kapičić preporučuje šta to ne bi trebalo zaobići u bioskopu, kojoj muzici i piscima je ostao veran, a šta “krade” od svoje lepše polovine.

Izvor: B92

Sreda, 03.08.2011.

11:51

Default images

Bez dileme preporučujem film „Unthinkable“ sa Michaelom Sheenom i Samuelom L. Jacksonom. To je možda jedan od najinteligentinijih filmova koje sam gledao u poslednjih deset godina. „Limitless“ je takođe fantastičan film. Posle njega sam postao fan Bradleya Coopera. Mislim da je on vanserijski glumac koji će postati ozbiljno lice Holivuda.



Opterećen sam azijskim filmom, pa bih preporučio onima koji imaju jak želudac da pogledaju „Old boy“, „Sympathy For Mr Vengeance“ i „Sympathy for Lady Vengeance”. To je triologija koju potpisuje reditelj Park Chan-wook. Uz to bi naravno trebalo pogledati filmove koje stvara Takeshi Miike, kao što su „Audition“ i „Izo“. Naše novije filmove nisam mnogo gledao, ali mi se svideo „Montevideo, Bog te video“ i svaka čast ekipi. Gledao sam i „Srpski film“ i mislim da je to stravično hrabar potez. Evidentno je da se o tom filmu u Americi mnogo priča, čak se u bioskopima prikazuje skraćena verzija, iako možda to nije to.

Veliki sam fan Dostojevskog i stalno se vraćam romanima „Braća Karamazovi“ i „Zločin i kazna“. Čitam ih otprilike svake druge godine jer uvek imaju neko novo značenje i dimenziju. Možda je malo mračan, ali Emil Sioran je nepravedno zapostavljen. To je zasigurno jedan od najvećih pisaca dvadesetog veka. Jedna od njegovih krilatica je da je čovek nesrećna životinja koja je proterana iz životinjskog carstva sa taman toliko mašte da bi sebi zagorčala život. Njegov „Zli demijurg“ je odličan kao i „Kratka anatomija raspadanja“,

Što se opuštanja tiče, volim Stephena Kinga, posebno knjige „Everything is Eventual“ i „After Midnight“. Njegove priče su vanserijski dobro urađene, imaju i horor i inteligentnu liniju koja vozi, tako da mi je to letnje štivo.



Večitom sam odan mom omiljenom sastavu „Nine Inch Nails“ i Trentu Reznoru, koji je ove godine dobio i Oskara. Volim i „Rammstein“, Marilyna Mansona... U poslednje vreme mi se jako dopada muzika koju sluša moja Miranda, kao što su Bruno Mars i Adele. Nemam posebno definisan ukus, naprosto volim da slušam sve što je dobro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: