Iglesijas oduševio publiku u Areni

Publika u beogradskoj Areni 9. juna je uživala u baladama najpopularnijeg latino pevača Hulia Iglesijasa, koji je koncert u glavnom gradu održao u okviru svetske turneje kojom obeležava 40 godina muzičkog rada.

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.06.2008.

14:45

Default images

Tokom sat i 45 minuta oduševio je i mlađu i stariju publiku u punoj dvorani svojim čuvenim hitovima „Manuela", „Me olvide de vivir", „El amor", „Un canto a Galicia" i drugim pesmama koje su obeležile njegovu bogatu karijeru.

Beograđani su ovacijama pozdravili Iglesijasov trud da na srpskom otpeva "Tamo daleko", čime je upotpunio svoj visoko profesionalni nastup.

I pored burnog aplauza ljubitelji romantičnog zvuka, ispunjenog emocijama, španskog šansonjera nisu uspeli da vrate na binu posle drugog bisa, pa je refren pesme „Que va, que va " označio i kraj koncerta.

Hulio Iglesijas, rođen je 23. septembra 1943. godine u Madridu, a muzikom je počeo da se bavi 1968. godine. Do danas je prodao preko 250 miliona albuma širom sveta, i održao više od 5 000 koncerata, među kojima i dva u Beogradu.

Na nastupu 9. juna je rekao da je za njega privilegija što se ponovo vraća u grad gde je već pevao, pozdravljajući publiku i Srbiju.

Kao romantični šansonjer dopro je do ljudi u mnogim zemljama i pevao na raznim jezicima, ali je najveću slavu stekao lirskim baladama sedamdesetih i osamdesetih godina.

Godine 1968. nastupio je na španskom muzičkom festivalu u Benidormu sa svojom kompozicijom „La Vida Sigue Igual" i osvojio prvo mesto.

Tokom sedamdesetih nastupao je po Evropi i Južnoj Americi, i sticao brojne obožavaoce hitovima poput „Manuele" (1975). Krajem te decenije već je bio izuzetno popularan, toliko da je "CBS International" želeo da mu ponudi ugovor. Saradnja se i ostvarila 1978. godine, a Iglesijas je počeo da snima ne samo na španskom jeziku, već i na italijanskom i francuskom.

Početkom osamdesetih krenuo je na američko i britansko tržište snimajući na engleskom. Najveća prekretnica u karijeri bio je album na kome su hitovi sa Vilijem Nelsonom „To All the Girls I've Loved Before", kao i „All of You" sa Dajanom Ros. Album je prodat u preko tri miliona kopija u Americi, i rangirao se na petom mestu top liste. Iglesijasova popularnost nastavila je da raste osamdesetih godina, kada je snimio hit „My Love", u duetu sa Stivijem Vonderom.

Popularnost mu je toliko velika da i u novom milenijumu uspeva da proda milione albuma i održi rasprodate koncerte širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: