Najavljen koncert grupe The Police

Koncert slavne britanske grupe "The Police", koji će se 24. juna održati na beogradskom Ušću, najavili su predstavnici kompanije "Carlsberg Srbija" i "Music star production", 13. maja na pres konferenciji u Muvi baru DKC.

Izvor: B92

Utorak, 13.05.2008.

23:20

Default images

Grupa "The Police" u Beogradu će nastupiti u okviru aktuelne svetske turneje. Koncert je zakazan za 24. jun i održaće se na beogradskom "Ušću", gde su prošle godine svirali i legendarni "The Rolling Stones".

Raka Marić, vlasnik kuće "Music Star Production", u čijoj se organizaciji koncert dešava, podsetio je da se ovaj događaj realizuje u saradnji sa koncertnom agencijom "Live Nation", koja zastupa neka od najvećih imena svetske muzičke scene, kao i da je ovo najveći projekat koji je bio na raspolaganju da gostuje u Srbiji.

Za ovaj koncert u prodaju je pušteno 52.000 ulaznica, od čega 40.000 za stajanje, i ove karte se mogu nabaviti po ceni od 2500 dinara. Ulaznice za "fan pit" koštaju 4500 dinara, a 16.500 dinara za "Vip tribine".

Marić je dodao da nema mesta pretpostavkama da bi koncert mogao biti otkazan, jer je unapred plaćen.

Dejan Maksimović iz "Music Star-a" rekao je da će organizacija biti istovetna kao na koncertu grupe "The Rolling Stones" i da će pristup koncertnom prostoru biti moguć samo sa ulaznicom koja na sebi ima bar kod.
Pripreme za ovaj scenski spektakl već su počele, a Maksimović je najavio da bend donosi svoju opremu, koja će u Beograd biti dopremljena u preko 50 kamiona šlepera. Impresivna bina na kojoj će slavni muzičari nastupiti, dugačka je 58, a visoka 20 metara.

Predviđeno je da bend u Beogradu svira najmanje dva sata, a set će biti sastavljen od pesama ove grupe, kao i od numera iz Stingove solo karijere.

Portparol koncerta Ivan Ivačković, istakao je da će ovo biti događaj bez konkurencije u Beogradu u 2008. godini. On je podsetio na značaj grupe "The Police", koja je u svojoj karijeri prodala više od 50 miliona ploča, kao i da aktuelna, "povratnička i oproštajna" turneja drži rekord po prodaji karata, kao i po zaradi u toku 2007. godine.

Turneja na kojoj se grupa "The Police" nalazi obeležava 30 godina od njihovog osnivanja, kao i od objavljivanja njihovog najuspešnijeg singla "Roxanne".

Koncert u Beogradu biće jedini u ovom delu Evrope, a ekskluzivnosti događaja dodaje i Stingova izjava iz februara 2008, da bend neće nastaviti sa radom posle završetka ove turneje: "Neće biti novog albuma, nove velike turneje, kada završimo sa ovom povratničkom turnejom - to je to što se "The Police" tiče".

Ovogodišnja turneja grupe "The Police", koja je proglašena u svetskim muzičkim medijima za turneju godine, počela je na Novom Zelandu i u Australiji, a završiće se na jesen u Americi.
Kao predgrupa na ovom koncertu nastupiće kalifornijski rok bend "Counting Crows", poznat po hitu "Mr Jones", koji je objavljen 90-ih godina XX veka. Grupu "Counting Crows" predvodi pevač Adam Duric, a njihov album "August and everything after" iz 1993. godine, važi za najbrže rasprodati album nakon Nirvaninog "Nevermind". Novi album "Saturday nights and sunday mornings", objavljen je ovog proleća.

Pročitajte više o ovoj temi: Karte za The Police u prodaji 17.4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: