Kultura

Četvrtak, 12.07.2007.

16:32

Hari Poter i Red Feniksa

Premijera: Sava centar 7. i 8. jul
Start: 12. jul
Režija: David YATES
Uloge: Daniel RADCLIFFE, Rupert GRINT, Emma WATSON, Imelda STAUNTON, Evanna LYNCH, Robbie COLTRANE, Ralph FIENNES, Michael GAMBON, Brendan GLEESON, Jason ISAACS, Gary OLDMAN, Alan RICKMAN, Maggie SMITH, Emma THOMPSON, Julie WALTERS, David THEWLIS, Helena BONHAM CARTER
Žanr: Avanturistički
Web: www.haripoteriredfeniksa.com

Izvor: Premijera u domaæim bioskopima

Default images

U filmu “Hari Poter i Red feniksa”, Hari počinje svoju petu godinu školovanja na Hogvortsu i otkriva da veliki deo zajednice čarobnjaka negira njegov nedavni susret sa zlim lordom Voldemorom, i radije žmure na vest o Voldemorovom povratku.

U strahu da Hogvortsov uvaženi direktor, Albus Dambldor, širi dezinformaciju da se Voldemor vratio ne bi li umanjio njegovu moć i preuzeo njegov posao, ministar magija, Kornelijus Fadž, imenuje novog profesora za Odbranu od mračnih sila, koji će motriti na Dambldora i učenike Hogvortsa.

Međutim profesorka Dolores Ambridž, koja vodi nastavu podržanu od strane ministarstva, ostavlja mlade čarobnjake nedovoljno spremne da se odbrane od mračnih sila koje prete i njima i celoj zajednici čarobnjaka, tako da uz pomoć svojih prijatelja Hermione i Rona, Hari preuzima stvari u svoje ruke.

On se tajno sastaje sa grupicom učenika koji sebe nazivaju „Dambldorova armija“, i podučava ih kako da se brane od crne magije, spremajući hrabre mlade čarobnjake za veliku bitku koja predstoji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: