Sreda, 30.09.2020.

07:25

Dodik razgovarao sa ambasadorima BiH u Briselu

Srpski clan Predsedništva BiH Milorad Dodik u utorak je po dolasku u Brisel razgovarao sa šefom Misije BiH pri EU Eminom Merdan.

Izvor: Tanjug

Dodik razgovarao sa ambasadorima BiH u Briselu
Ale_Mi/depostphotos

Dodik se sastao i sa ambasadorom BiH u Belgiji Ivanom Robović i šefom Misije BiH pri NATO-u Mitrom Kujundžićem.

Kako prenosi RTRS, ambasadori su informisali Dodika o svojim aktivnostima u Belgiji i pripremama za sutrašnje sastanke u Briselu.

Dodik je sinoć doputovao u Brisel gde će se danas, kako je najavljeno, zajedno sa članovima Predsedništva BiH Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšicem sastati sa predsednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem, komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem i šefom diplomatije EU Žosepom Borelom.

Dodik, Džaferović i Komšić će sa evropskim zvaničnicima razgovarati o putu BiH ka članstvu EU, odnosno ispunjavanju prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o kandidatskom statusu za članstvo u te zemlje u Uniji.

U Briselu će biti reči i o sprovođenju svih presuda Evropskog suda za ljudska prava, migrantskoj krizi koja pogađa Zapadni Balkan i saniranju ekonomskih posledica izazvanih korona virusom.

Poseta članova Predsedništva BiH realizuje se uoči Samita lidera EU zakazanog za 1. i 2. oktobar

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

1 h

Podeli: