Desetine kuća uništene u požarima u Australiji

U požarima u jugoistočnoj Australiji uništeno desetine kuća, hiljade domaćinstava je bez struje, stradala je i stoka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2018.

11:58

Desetine kuća uništene u požarima u Australiji
Foto: Tanjug, AP

Većina požara koji su buktali tokom vikenda danas je savladana, rekli su zvaničnici. Nema izveštaja o ozbiljnim povredama izazvanih požarima.

Najteže pogođen grad je Tatra, na južnoj obali australijske države Novi Južni Vels, gde je oštećeno ili uništeno više od 70 kuća i poslovnih prostora u požaru koji je počeo juče oko podne, rekao je komesar ruralne vatrogasne službe Šejn Ficsimons.

U susednoj državi Viktoriji oko 18 kuća je uništeno tokom vikenda u tri požara, a 40.000 kuća je ostalo bez struje, rekao je Komesar za upravljanje vanrednim situacijama Kreg Lapsli. On je rekao da tek treba da se proceni gubitak ovaca i stoke.

Neki od stanovnika Tatra koji su evakuisani danas će moći da se vrate svojim kućama kada specijalne ekipe i budu ponovo uspostavile struju u pogođenoj oblasti, rekao je Ficsimons.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: