Jevtić na samitu u Londonu, "Haradinaj izolovan"

Potpredsednik i ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić, otputovao je u London gde će učestvovati na Investicionom samitu Z. Balkana.

Izvor: B92

Nedelja, 25.02.2018.

11:20

Jevtić na samitu u Londonu,
Foto: B92, arhiva

Jevtić će u Londonu imati niz sastanaka sa zvaničnicima vlada zemalja učesnica, organizatorima samita, predstavnicima EBRD, kojima će predstaviti plan i važnost ulaganja u sredinama gde žive nevećinski narodi na Kosovu, sa posebnim akcentom na projekte važne za srpski narod, saopštilo je resorno ministarstvo u Prištini.

Poziv za taj skup bio je upućen i premijeru Ramušu Haradinaju ali, kako je još u januaru pisala prištinska štampa, njegovo učešće je postalo neizvesno kada mu Britanci nisu izdali vizu.

Dnevnik "Koha ditore" je naveo da su zapadne zemlje Haradinaja "izolovale" nakon što je on, zajedno sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, podržao inicijativu grupe poslanika kosovske skupštine za ukidanje Specijalnog suda za zločine OVK.

Prvi Investicioni samit zemalja Zapadnog Balkana, održan u februaru 2014. EBRD je tada u zaključcima navela da će se ovakvi skupovi organizovati svake dve godine i da će njihova tri osnovna cilja ostati uvek ista: promovisanje regiona kao investicione destinacije, doprinos stabilnosti u regionu kroz jačanje regionalne saradnje i unapređenje agende za povezivanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: