Danas: Predstavnici sedam stranaka se sastaju sa Hanom

Sedmoro prestavnika opozicionih partija u Srbiji u četvrtak će se sastati sa evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom, piše list Danas.

Izvor: Beta, Danas

Četvrtak, 08.02.2018.

00:32

Danas: Predstavnici sedam stranaka se sastaju sa Hanom

Sastanku će prisustvovati šef LDP Čedomir Jovanović, lider SDS Boris Tadić, lider PSG Saša Janković, lider Nove stranke Zoran Živković, lider DS Dragan Šutanovac, lider LSV Nenad Čanak i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

Prema informacijama lista, na sastanak nisu pozvani lider pokreta Dveri Boško Obradović i Dosta je bilo Saša Radulović.

Za list su iz pokreta Dveri, ocenili da bi bilo nelogično da komesar za priširenje EU pozove antievropsku stranku i dodali "da su dobili poziv, da mu se ne bi odazvali".

Lider LDP Čedomir Jovanović istakao je pred susret sa Hanom, da je potrebno efikasno partnerstvo u rešavanju pitanja Kosova i Bosne, ali i "vezivanje pozitivnog rešenja za konkretnu podršku u procesu EU integracija i jačanju ekonomskih odnosa u regionu".

"Potrebne su hitne zajedničke mere kako bi se ojačale demokratske i liberalne snage na zapadnom Balkanu koji je u velikoj meri talac populista i nacionalista koji su velika prepreka svima koji rade na evropskoj agendi", kazao je za "Danas" Jovanović.

Predsednik DS-a Dragan Šutanovac kazao je da će Han od njega imati priliku da čuje "kakvo je pravo stanje stvari u Srbiji nakon pola decenije vlasti Aleksandra Vučića".

"Sa koalicijom okupljenom oko Srpske napredne stranke nema evropskih integracija Srbije. Srbija stoji na evropskom putu već šest godina, mehanički se otvaraju poglavlja koja se ne zatvaraju", ocenio je Šutanovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: