Maduro: Spreman sam da se ponovo kandidujem

Predsednik Vencuele Nikolas Maduro rekao je da je "na raspolaganju" svojoj stranci da je ponovo predstavlja na predsedničkim izborima.

Izvor: Beta/AFP

Utorak, 23.01.2018.

21:33

Maduro: Spreman sam da se ponovo kandidujem
Foto: GettyImages

Predsednički izbori u Venecueli trebalo bi da budu održani pre 30. aprila.

"Ja sam skromni radnik, skromni čovek naroda. Ako Ujedinjena socijilastička partija Venecuele veruje da treba da budem kandidat za predsednika sa revolucionarne strane... ja sam na raspolaganju", rekao je Maduro novinarima u Karakasu.

Ustavotvorna skupština Venecuele saopštila je da bi predsednički izbori u Venecueli trebalo da budu održani pre 30. aprila".

U poslednjih nekoliko nedelja u Venecueli su se pominjali prevremeni predsednički izbori u prvoj polovini ove godine umesto u decembru, kako bi Maduro iskoristio podele u opoziciji da bude izabran za novi šestogodišnji mandat.

Iako je očekivano da će se Maduro ponovo kandidovati on do sada nije izričito objavio da je spreman za to.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: