Haradinaj: Epilog dijaloga da bude priznanje Kosova

Dijalog Beograda i Prištine bliži se kraju i njegov epilog trebalo bi da bude priznanje Kosova, izjavio je danas kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.11.2017.

19:32

Haradinaj: Epilog dijaloga da bude priznanje Kosova
Foto: EPA / Aldrin Xhemaj

"Da bi dijalog dobio pravi epilog, po našem mišljenju neophodno je učešće SAD, kao i posredovanje Evropske unije i SAD", rekao je Haradinaj na sednici vlada Kosova i Albanije održanoj u Korči, na jugoistoku Albanije.

Haradinaj je, međutim, priznao da Kosovo ima problema sa pristupanjem međunarodnim mehanizmima i sa dobijanjem priznanja, pa je u tom smislu zatražio pomoć Albanije.

On je naveo da je za vladu u Prištini prioritet evropska agenda, dok je članstvo u NATO-u još jedna ključna stavka.

Haradinaj je ocenio da je, kroz saradnju Prištine i Tirane, "postignuta i ubrzana konsolidacija Kosova na Balkanu" i podsetio da se očekuje da dve vlade potpišu 12 sporazuma.

On kaže da prištinska vlada radi na konsolidaciji Kosova na domaćem planu, uprkos svim izazovima i nerešnim pitanjima.

"Ipak, držimo se dijaloga sa Srbijom", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: