Pet bivših predsednika SAD zajedno na koncertu / FOTO

Pet nekadašnjih predsednika SAD zajedno je prisustvovalo, prvi put od 2013. godine, humanitarnom koncertu posvećenom žrtvama razornih uragana.

Izvor: Beta/AP

Nedelja, 22.10.2017.

09:14

Pet bivših predsednika SAD zajedno na koncertu / FOTO
Foto: Tanjug, AP

Demokrate Barak Obama, Bil Klinton i Džimi Karter, i republikanci Džordž H.V. Buš i Džordž V. Buš pojavili su se na bini u gradu Koledž Stejšon u Teksasu, ostavivši politiku po strani u pokušaju da ujedine zemlju posle oluja.

Među izvođačima na koncertu bili su kantri bend "Alabama", gospel pevačica Jolanda Adams i muzičari Lajl Lovet i Robert Erl Kin.

Od počatka humanitarne akcije 7. septembra koju su podržali predsednici prikupljen je 31 milion dolara, rekao je portparol Džordža H.V. Buša, Džim Mekgrat.

Njih petorica poslednji put su se okupili 2013. godina, kada je Obama bio predsednik SAD, na otvaranju predsedničke biblioteke i muzeja posvećenih bivšem predsedniku Džordžu V. Bušu u Dalasu.

Predsednik SAD Donald Tramp je pre koncerta na kojem su se okupili bivši predsednici objavio video snimak kojim ih pozdravlja, dodajući da su oni "među najboljim službenicima Amerike".

"Ovaj predivan trud podseća nas da smo zaista jedan narod pred Bogom, ujedinjeni našim vrednostima i posvećeni jedni drugima", naveo je Tramp.
Foto: Tanjug, AP
Foto: Tanjug, AP
Foto: Tanjug, AP

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: