"Novosti": Nađena tela mališana stradalih uz požaru

Na zgarištu kuće u Vajskoj u ponedeljak oko podneva nađena tela preostale dvoje dece, dvogodišnjeg dečaka i osmomesečne devojčice, pišu "Večernje novosti"

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2017.

08:28

Getty images

Beživotna tela dvogodišnjeg dečaka i osmomesečne bebee, preostalo dvoje od troje dece M.S. i Z.R. koja su nastradala u stravičnom požaru u kući u Štrosmajerovoj ulici 25 u Vajskoj kod Bača, pronađena su u ponedeljak oko podneva na zgarištu sobe.

Telo dečaka nađeno je kod vrata, pa se pretpostavlja da je Nikola pokušao da izađe napolje, dok je malena Isidora bila na podu pored kreveta. Veruje se da je i ona, iako je imala samo osam meseci, osetila da joj preti opasnost. Četvorogodišnja devojčica, najstarije od troje dece M. S.i Z.R, bez znakova života nađena je u subotu, podsećaju "Novosti".

Obdukcijom je utvrđeno da se dvogodišnjak ugušio od dima, a pretpostavlja se da je isti uzrok smrti i dvoje mlađe dece. Šta je bio uzrok požara, pokazaće istraga.

Roditelji su izjavili ranije da im nije poznato zbog čega je u subotu ujutru buknula vatra. Pretpostavljaju da su krive trošne električne instalacije, ali tek posle veštačenja će se znati šta je prouzrokovalo tragičan požar.

"Tog jutra sam pre polaska na posao skuvao kafu", priseća se otac stradale dece trenutaka pre tragedije. Prema njegovim rečima, taeda je do njega došao dvogodišnji dečak koji je tražio damu sipa mleko, anedugo zatim i četvorogodišnuja devojčica tražila je isto. "Nisu hteli da im uključim televizor da gledaju crtaće. Najmlađa I. je spavala", kazao je on.

Z.R. je posle toga otišao na posao, a nešto kasnije, supruga mu je javila da gori kuća koju su iznajmili pre godinu dana, i da je sve troje dece u njoj. "Došao sam najbrže što sam mogao, pokušao sam da uđem, ali nisam mogao od plamena i dima. Kad sam razbio prozor, buknuo je još jači i veći plamen. Vatrogascima sam govorio da gase najpre u prvoj sobi, u kojoj su bila deca. Da su me poslušali, možda sam mogao, ako ne sve troje, onda da bar spasem jedno dete", kazao je on.

"Nikada ih nisam ostavljala same. Uvek sam ih vodila sa sobom ili zvala brata da ih pričuva dok se ne vratim", kazala je majka stradale dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: