Ofanziva Libanaca, artiljerija udarila na položaje ID

Libanska vojska pokrenula je ofanzivu prema Islamskoj državi na severoistočnoj granici sa Sirijom, javlja Rojters.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 19.08.2017.

09:26

Ofanziva Libanaca, artiljerija udarila na položaje ID
Foto: GettyImages

Libanska vojska je raketama, artiljerijom i helikopterima napala pozicije Islamske države blizu grada Ras Balbek, rekao je libanski izvor iz bezbenosti Rojtersu.

Ofanzivu je najavio libanski komandant Jozef Aun na Tviteru i Centralni vojni mediji.

Libanska vojska saopstila je da akciju sprovodi bez koordinacije sa Hezbolahom i sirijskom vojskom.

Na konferenciji za novinare predstavnik vojske rekao je da će operacija će biti natavljena sve dok vojska ne povrati kontrolu nad libanskom teritorijom do granice sa Sirijom.

Istovremeno je i libanska šiitska grupa Hezbolah najavila sopstvenu ofanzivu na islamiste sa sirisjke strane granice u saradnji sa sirijskom vojskom.

Libanska radikalna šiitska organizacija Hezbolah i sirijska vojska pokrenule su u julu sličnu operaciju sa ciljem izbacivanja stotina ekstremističkih boraca sunitske Islamske države iz pograničnog područja sa sirijske strane granice, u zapadnoj planinskoj oblasti Kalamun.

Libanska vojska, koju podržavaju SAD, verovatno će čistiti područje s libanske strane granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: