Sanders napao Trampov režim: Zaustavimo oligarhiju / VIDEO

Američki senator Berni Sanders oglasio se na Fejsbuku snimkom u kom optužuje administraciju Donalda Trampa za pomaganje i uzimanje pomoći od bogatih.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.08.2017.

09:05

Sanders napao Trampov režim: Zaustavimo oligarhiju / VIDEO
Getty Images

U snimku koji je objavljen glavni akter je Šeldon Adelson, vlasnik lanca kockarnica u Las Vegasu čije bogatstvo se procenjuje na 36,1 milijardu dolara.

"Na svetu postoji 6.999.999.999 ljudi koji nisu na mom nivou", rekao je Adelson jednom prilikom, posle čega je usledio komentar da je to moguće samo zato što je izbegavao da plaća porez.

Dodaje se da će Adelson ukoliko novi zakon o zdravstvenom osiguranju bude usvojen biti "oslobođen" plaćanja 48 miliona dolara poreza godišnje, što je novac kojim bi moglo da se plati lečenje za više od 30.000 bolesne dece u SAD.

"Ako ste pametni toliko zašto niste bogati? Jedan moj prijatelj kaže da brine samo o licu Zemlje kakvo sada vidi. Pa, da li mislite da ja mislim o deci dece svoje dece? Ja neću znati ni ko su oni ", takođe je jednom prilikom rekao Adelson.

U snimku se navodi i da postoji velika verovatnoća da će novac umesto za lečenje dece otići na račune republikanskih političara.

"On je 2012. godine dao preko 93 miliona dolara Republikancima i njihovim organizacijama, a samo 2016. je potrošio 82.5 miliona dolara, za kampanju Donalda Trampa", navodi se.

To je i sam Sanders komentarisao na jednom od skupova.

"Demokratija ne znači da se se milijarderi kao što je on bogate i da obezbeđuju velike količine novca za takođe milijardere, kao što je Donald Tramp. Moramo da se borimo da zadržimo američku demokratiju, a ne da pravimo oligarhiju!", naveo je Sanders.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: