"Anonimna pisanja i dopisništva ne bih da komentarišem"

Još nismo razgovarali o kandidatu za gradonačelnika, tvrdi šef beogradskog odbora DS Balša Božović.

Izvor: B92

Nedelja, 23.07.2017.

17:51

On je to istakao povodom medijskih navoda da Saša Janković predlaže Rodoljuba Šabića kao kandidata za gradonačelnika, a DS generala Sretu Malinovića.

"Anonimna pisanja i dopisništva ne bih da komentarišem. Za sada kandidat za gradonačelnika nije došao na dnevni red. Razgovarali smo o važnijim stvarima, a na kraju ćemo dogovoriti ko će biti nosilac liste", rekao je Božović Tanjugu.

On kaže da ta partija o zajedničkom nastupu na izborima u glavnom gradu razgovara sa Sašom Jankovićem, jer, kako kaže, tim koji pobeđuje ne treba menjati.

"Saša Janković je zajedno sa DS osvojio oko 25 odsto u glavnom gradu na predsedničkim izborima, smatram da to nije dovoljno, ali nije ni malo. Dovoljno je kao polazna osnova da bi sutra napravili pobednički tim koji može da dovede do toga da SNS bude poražena", rekao je Božović.

Mesta ima i za druge, dodaje, ali "u širem frontu", gde se mogu naći Vuk Jeremić, koji, inače, misli da je najbolja opcija zajednički kandidat opozicije, kao i Boris Tadić.

Kad je reč o Dosta je bilo, Božović podseća da su oni već izašli sa svojim kandidatom, a na konstataciju da su rekli da su otvoreni za saradnju sa drugim partijama Božović kratko kaže:

"Ne možemo da ulazimo u bilo kakve ucene, niti ćemo dozvoliti da bilo ko ucenjuje, zato što smatramo da građani od toga imaju štete", rekao je on.

Za LDP kaže da je ta partija "odavno u saradnji sa SNS", te da nema razgovora s njima, a na pitanje da li stranku Čedomira Jovanovića "isključuje" iz opozicije zbog postizborne koalicije sa naprednjacima na Vračaru, Božović kaže da to jeste pokazatelj da "nešto ne štima":

"Ne možemo da dovodimo sebe i građane u situaciju da razmišljaju da li će neko sutra opet da dođe na ideju da sarađuje sa SNS".

Za Beograd tvrdi da je najnebezbedniji grad posle Kijeva i da je na ivici bankrota.

"Vi danas ni ne znate ko vam je gradonačelnik, da li je Goran Vesić ili Siniša Mali", kaže Božović i ocenjuje da je u glavnom gradu "rasulo, sluzbe ne funkcionišu, grad je prljaviji, a život sve skuplji...".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: