Kilometarska kolona na Horgošu, 60 minuta čekanja za Grčku

Na graničnom prelazu Reske-Horgoš na izlazu iz Mađarske velike su gužve i automobili čekaju više od četiri sata, javlja RTS.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 02.07.2017.

10:48

Kilometarska kolona na Horgošu, 60 minuta čekanja za Grčku
Foto: GettyImages

Kako navode, kolone u Mađarskoj su duge više kilometara, pa je za izlazak iz zemlje potrebno tri sata. Na ulazak u Srbiju čeka se još sat vremena, tako da svi putnici koji prelaze granicu, odnosno ulaze u Srbiju, čekaju više od četiri sata.

Izveštač RTS-a javlja da se na graničnom prelazu Preševo čega desetak minuta, a na Gradini oko pola sata, koliko se čeka i na grčko-makedonskoj granici. Na Batrovcima nema dužeg zadržavanja.

Iako su mađarski pogranični organi otvorili svih devet izlaznih traka, kilometarska kolona vozila se ne smanjuje, javlja dopisnik RTS-a.

Više desetina autobusa takođe čeka nekoliko sati na izlaz iz Mađarske. Policija usmerava vozila na manje frekventne prelaze poput Tompe-Kelebije, gde nema gužvi.

Osim toga, na graničnim prelazima "Bogorodica" i "Dojran" na ulazak iz Makedonije u Grčku se čeka oko jedan sat, objavio je Auto-moto savez Makedonije. Kako se navodi, osim na ta dva granična prelaza, na drugim nema dužih zadržavanja na ulazu i izlazu iz Makedonije.

Očekuje se pojačan saobraćaj na putu koji preko Mađarske i Hrvatske vodi ka Makedoniji, Bugarskoj i Crnoj Gori, saopštio je ranije AMSS.

Vozači se savetuju da opreznije voze zbog pojačanog saobraćaja i najavljene promene vremene i pojave kiše.

U satima pojačanog saobraćaja treba koristiti manje frekventne granične prelaze sa Mađarskom, kao što su Bački Breg i Kelebija, a samo za putnička vozila od 7-19 časova otvoreni su i prelazi Horgoš 2, Bajmok, Bački Vinogradi i Đala, napominje AMSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: