Apelacioni sud o Miškovićevoj žalbi 24.maja

Apelacioni sud 24. maja razmatra žalbe na prvostepenu presudu kojom je vlasnik Delta holdinga osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu od 8 miliona dinara.

Izvor: B92

Petak, 12.05.2017.

10:32

Apelacioni sud o Miškovićevoj žalbi 24.maja
Foto: Tanjug, arhiva

Sednica je predviđena da traje osam radnih dana, od 24. maja do 2. juna, rekla je Tanjugu portparol suda Mirjana Piljić. Na sednici, koja će biti javna, sud će razmatrati žalbe tužilaštva za organizovani kriminal kao i tri žalbe - Miškovićevu i njegova dva branioca.

Mišković ovoj sednici može i ne mora da prisustvuje , jer nije obavezan po zakonu.

Apelacioni sud nakon javne sednice treba da odluči da li će prvostepenu presudu potvrditi, preinačiti ili je ukinuti i vratiti na ponovno suđenje.

Presuda Specijalnog suda koja je Miškoviću izrečena 20. juna 2016. godine napisana je na 986 strana. Prvostepenom presudom Miroslav Mišković je osuđen jer je, kako je sud zaključio, pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko tri miliona evra.

Istom odlukom Mišković je zbog nedostatka dokaza oslobođen od optužbi da je oštetio putarska preduzeća, odnosno da je finansijskim poslovanjem izvlačio novac iz njih.

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je prošlog marta zbog nedostatka dokaza i Miškovićevog sina, Mila Đuraškovića i ostale okrivljene od optužži za oštećenje putarskih preduzeća u Srbiji.

Sud je, međutim, Marka Miškovića osudio na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara zbog utaje poreza prilikom tvrgovine akcijama sa Đuraškovićevim putarskim preduzećima.

Prema toj prvostepenoj presudi preduzeće Marka Miškovića Mera Invest dužno je da plati 320.280.000 dinara zbog utaje poreza. U tom slučaju još nije zakazana sednica po žalbama u Apelacionom sudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: