Petak, 24.03.2017.

16:10

Pravi pasoši s lažnim imenima za srpske i CG kriminalce

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor grupi koja se sumnjiči da je sprskim i crnogorskim kriminalcima obezbeđivala originalna biometrijska dokumenta.

Izvor: Tanjug

Pravi pasoši s lažnim imenima za srpske i CG kriminalce
Foto: Thinkstock

Lične karte i pasoši su bili originalni, ali su imena bila lažna.

Nakon saslušanja osumnjičenih, sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor do 30 dana, saopšteno je iz suda.

Darku Karaičiću kao i osumnjičenom M.N. pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Za D.V. pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva i okolnosti koje ukazuju da će u kratkom periodu ponoviti delo.

Policijskom službeniku iz Užica B.Š., matičaru iz Surčina B.J., kao i V.J. sud je odredio pritvor zbog bojazni da će uticati na svedoke, kao i da će u kratkom periodu ponoviti krivično delo.

Osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo da ulože žalbu na ovu odluku krivičnom vanpretresnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

Sumnja se da su oni pribavljali dokumenta za lažne lične karte i dokumenta, i prodavali ih po ceni od osam do 16.000 evra.

Mediji su preneli da je Karaičićeva grupa za poslednje dve godine prodala više od 30 pasoša i zaradila oko 70.000 evra.

Oni su u sredu uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog postojanja osnova sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, falsifikovanje isprave i zloupotreba službenog položaja.

Na osnovu lažnih dokumenata, u policiji su izdavana biometrijska dokumenta u kojima se nalazila fotografija zainteresovanih lica sa tuđim ili u određenim slučajevima, nepostojećim ličnim podacima.

Tako su lica iz kriminalne sredine dobijala nov identitet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: