Ljajić: Vanredni parlamentarni izbori nisu potrebni

Ministar trgovine i predsednik SDPS Rasim Ljajić izjavio je da vanredni parlamentarni izbori sada nisu potrebni.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2017.

13:02

Ljajić: Vanredni parlamentarni izbori nisu potrebni

On je istakao da bi vanredni parlamentarni izbori zakočili reforme, da veruje da ih neće ni biti zajedno s predsedničkim, a mandatara će, dodao je, predložiti SNS.

"Mislim da uopšte nisu potrebni i iskreno ne verujem da će biti vanrednih parlamentarnih izbora. Smatram da bi novi parlamentarni izbori, praktično čevrti u pet godina, mogli dodatno da zakoče reforme koje smo započeli", rekao je Ljajić.

On ističe da je Srbiji potreban period političke stabilnosti koji će omogućiti da završimo društvene, političke i ekonomske reforme i da se u ovom trenutku treba fokusirati na predsedničke izbore.

"Da proteknu u fer, demokratskoj atmosferi i u skladu s procedurom", rekao je Ljajić.

Upitan da li je to bila tema unutar vladajuće koalicije, odgovorio je odrečno, te dodao da je tu ključna ocena SNS, kao stožerne stranka u koaliciji.

Rekao je da iznosi svoj stav i stav svoje stranke o vanrednim parlamentarnim izborima, te ponovio da se ne meri njegova reč, već će se pre svega pitati SNS i njen stav će se ceniti.

Na pitanje ko bi mogao da bude premijer, rekao je "Znam koliko i vi".

"Ne znam stvarno ko će biti novi mandatar. Predložiće ga SNS", rekao je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: