Vučić: Može i vruća linija s Prištinom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su mir i stabilnost najvažniji i da je u tom smislu spreman i na uspostavljanje "vruće linije" Beograd - Priština

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

19:32

Vučić: Može i vruća linija s Prištinom
Foto: Tanjug

Vučić je za TV Pink u Davosu rekao da je imao mnogo bitnih razgovora za Srbiju na Svetskom ekonomskom forumu i podvukao da smatra da ćemo imati snage da određene stvari smirimo, "čak i one koje ni pod kakvim našim uticajem nisu bile".

Kako je rekao, ne bi imao nikakav strah zbog onoga što je prošlo i podvukao da više neće biti priča i izmišljanja, kao što je ona priča o vozu, ali da je moguće da će biti drugih.

On je napomenuo da je zato i govorio da i nije bilo reči o vozu, i da je to služilo samo kao "dovoljan razlog", a da će sutra to biti zid u Kosovskoj Mitrovici, iako su to potpisali Edita Tahiri i Marko Đurić sa evropskim predstavnicima. A reč je, kako je naveo, o ogradi od 90 centimetara, a ne o bilo kakvom zidu.

Premijer je dodao da će, onda, prekosutra biti već nešto treće i podvukao: "To mora da se zaustavi".

"Sve možemo da rešavamo, ako treba da uspostavljamo 'vruće linije' Beograd - Priština, 'crvene linije', kako god hoćete da je nazovete, da se čujemo u svakom trenutku - ja nemam ništa protiv. Dajte ljudi da uradimo sve što treba samo da imamo mir i stabilnost", poručio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: