OI: Atina bezbednija 2004.nego mnoge zemlje na zapadu...

Izvor: B92, Beta

Sreda, 15.10.2003.

14:05

Default images
Organizator predstojećih Olimpijskih igara - Grčka tvrdi da je mnogo bezbednija nego recimo Velika Britanija, ili Sjedinjene Američke Države.

Ministar kulture Grčke i šef organizacionog odbora Olimpijade Evangelos Venizelos izjavio je da će problem obezbedjenja Igara predstavljati veliki ispit za svaku zemlju koja bude bila domaćin.

"Bio bih na velikim mukama kada bih morao da pronadjem neki drugi grad na Zapadu koji ima tako dobre uslove za obezbedjenje Igara kao Grčka, pogotovo u poredjenju sa zemljama koje su imale značajnu ulogu u medjunarodnim krizama", izjavio je Venizelos na poslovnoj konferenciji u Atini.

Venizelos je rekao da Olimpijske igre nisu samo "grčki dogadjaj, već imaju medjunarodni karakter".

"Problem obezbedjenja postojaće u svim zemljama u kojima se Olimpijada bude održavala", rekao je Venizelos, dodajući da razume žemlje pojedinih olimpijskih komiteta poput američkog i izraelskog koje žele dodatne mere obezbedjenja.

Veliki broj zemalja najavio je da će poslati odredjeni broj agenata za bezbednost u Grčku, dok drugi deo zemalja razmišlja o takvom potezu.

Najmanje 100 agenata biće zaduženo za obezbedjenje američkih olimpijaca u Atini. Američki Stejt dipartment izdvojio je poseban budžet od 2,7 miliona dolara za obezbedjenje, a deo toga koristiće se za Olimpijske igre u Atini.

Obezbedjenje Igara jedan od je od najvećih prioriteta organizatora Olimpijade u Atini. Budžet za OI u Atini je 600 miliona dolara, a sedam zemalja, uključujući SAD i Britaniju, pomažu u pravljenju plana obezbedjenja Igara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: