Brnabićeva: Od 1. juna bez overe zdravstvenih knjižica

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je da očekuje da će do 1. juna biti ukinuta overa zdravstvenih knjižica.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.01.2017.

13:32

Brnabićeva: Od 1. juna bez overe zdravstvenih knjižica
Foto: Tanjug

Kako je rekla, državna uprava već ima podatke kao dokaz da li je građanin osiguran ili nije i da li je poslodavac platio zdravstveno osiguranje.

“Sa uvođenjem sve većeg elektronskog servisa, staćemo na put ‘maloj korupciji’”, rekla je Brnabićeva novinarima posle sastanka sa Gudrun Mosler Tornstrom u ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

“To je korupcija kada vi dođete i neko vam traži 20, 30, 50 evra ili 100 evra da za vas prikupi podatke brže nego za nekog drugog. Elektronska uprava nam dozvoljava mnogo veću transparentnost, da imamo mnogo veći nadzor i uvid u to kako se vode postupci na lokalu I kako se tretiraju građani, što u ovom trenutku ne znamo”, istakla je Brnabićeva.

Ona je istakla da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ostaje otvoreno za sve sugestije građana, te da je dala nalog kabinetu da se mora odgovoriti svima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: