Masakr u zatvorima, ubijeno stotinu osuđenika

U zatvoru u Manausu su pronađena četiri mrtva zatvorenika, čime je broj zatvorenika koji su ubijeni u sukobima bandi, za nedelju dana porastao na 100.

Izvor: B92

Nedelja, 08.01.2017.

17:46

Masakr u zatvorima, ubijeno stotinu osuđenika
Thinkstock

Od prošle nedelje najmanje 64 zatvorenika su ubijena u zatvorima u i oko grada Manausa, dok je u zatvoru u susednom gradu Roraimi ubijeno 33 zatvorenika.

Kako se navodi iza eskalacije ubistava stoji svađa dve najveće narko bande koja se ponovo rasplamsala pre šest meseci nakon dve decenije zajedničkog "rada".

Brazilska najmoćnija banda iz Sao Paola PCH razišla se sa bandom RC iz Rio de Žaneira kada su preuzeli trgovinu drogom na jugoistoku Brazila.

Prethodno, dve bande su radile zajedno kako bi osigurale protok droge i oružja preko granica Brazila.

U prvom zatvorskom sukobu prošle nedelje ubijeno je 56 članova PCH-a tako što su zaklani ili su im odrubljene glave, a RC je u tim ubistvima pomagala jedna manja banda.

Pet dana kasnije članoci PCH-a su ubili najmanje 33 člana suparničkih bandi, a javnost je posebno bila zgranuta video snimcima brutalnih ubistava koji su snimani telefonom i pušteni u javnost putem društvenih mreža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: