Navijači Zvezde uhapšeni u Hrvatskoj, zapalili zastavu

Tri mladića sa šireg područja Vukovara i Vinkovaca privedena su zbog sumnje da su na utakmici Napretka i Crvene zvezde zapalili hrvatsku zastavu, piše “Indeks”.

Izvor: B92

Petak, 16.12.2016.

13:12

Navijači Zvezde uhapšeni u Hrvatskoj, zapalili zastavu
Foto: GettyImages

Uhapšeni se sumnjiče za krivično delo povrede ugleda Republike Hrvatske. Kako se navodi, reč je o osobama od 18, 23 i 26 godina.

Zagrebački portal navodi da su uhapšeni zastavu nabavili tokom obeležavanja pada Vukovara, dan pre nego što su je zapalili na utakmici u Srbiji, kao i da ih je policija pronašla prema fotografijama sa utakmice uprkos tome što su im lica zamućena.

Na fotografiji koju su navijači objavili vidi se zapaljena zastava Hrvatske, zastava Herceg Bosne, kao i službena zastava Vukovara.

Osim toga, navijači su na utakmici mahali zastavom na kojoj je nacrtan tenk i na kojoj se nalaze četiri ocila – simbol srpske agresije u Vukovaru, piše “Indeks”.

"Policijski službenici PU vukovarsko-sremske su juče, 15. decembra, završili kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja Vukovarsko-sremske županije. Saznanja iz kriminalističkog istraživanja upućuju na sumnju da su tri osobe, hrvatski državljani, u dobi od 18. do 26. godina, 19.11.2016.godine na području Republike Srbije za vreme odigravanja fudbalske utakmice zapalili zastavu Republike Hrvatske. Po okončanju kriminalističkog istraživanja osobe su uz krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu, predani su pritvorskom nadzorniku", navodi se u saopštenju policije.

Meč između Napretka i Crvene zvezde odigran je u Kruševcu 19. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: