Jeremić: Pokušaj zastrašivanja, odazvaću se pozivu

Bivši šef diplomatije Vuk Jeremić izjavio je da će se odazvati pozivu u vezi sa predmetom ubistva dvojice gardista na Topčideru 2004. godine.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 09.12.2016.

20:07

Jeremić: Pokušaj zastrašivanja, odazvaću se pozivu

"Ne verujem da mogu značajno da doprinesem istrazi, ali u svakom slučaju, ja ću se odazvati svakom pozivu državnih organa. Lično mislim da je posredi pokušaj zastrašivanja i to na prvi dan moga povratka u zemlju", rekao je Jeremić novinarima u Beogradu nakon skupa koji je organizovao CIRSD, na čijem je čelu.

Kako je rekao ,on nije neko koji se lako da uplašiti, ostaje u Srbiji i nastaviće da bude angažovan u političkom životu Srbije.

On smatra da je za žaljenje da se jedna tragedija zloupotrebljava u političke svrhe.

Smatra da ne može dodatno da doprinese istrazi, ali navodi da će se odazvati svakom pozivu državnih organa.

Jeremić je ranije danas na Tviteru objavio da je dobio je poziv da se, u svojstvu građanina, odazove pozivu na saslušanje. "Dobrodošlica u Srbiju, policija dolazi u stan da me privede, interesantno".

Jeremić je objavio i kopiju današnjeg poziva da, u svojstvu građanina, odmah po njegovom prijemu dođe u prostorije SBPOK, "radi prikupljanja obaveštenja u predistražnom postupku zbog krivičnog dela".

U tekstu poziva se dodaje da će, u slučaju neodazivanja, biti prinudno doveden.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naveo je da nije bilo nikakvog privođenja bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića.

Jeremić je novinare ostavio bez odgovora na pitanje da li će se kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: