Dačić: Ko god da je pobedio u SAD Srbija bi poštovala

Srbija ima dobre odnose i saradnju sa SAD ko god da je pobedio na izborima, rekao je srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Izvor: B92

Sreda, 09.11.2016.

17:59

Dačić: Ko god da je pobedio u SAD Srbija bi poštovala
Foto: Tanjug

Ipak, kako kaže, pobeda Donalda Trampa može biti prilika za "restartovanje odnosa Srbije i SAD, budući da do sada oko nekih stvari nismo bili saglasni”.

Dačić se u Beču sastao sa austrijskim ministrom spoljnih poslova Sebastijanom Kurcom, a pre sastanka je na pitanje novinara rekao kako Srbija ne želi da se meša u unutrašnje poslove SAD, ali da očekuje da će Srbija sada naći zajednički jezik sa tom zemljom.

S obzirom na pojedine Trampove stavove, istakao je Dačić, ovo bi mogao da bude pozitivan podsticaj odnosima u regionu.

"Nadam se da će ovo doprineti miru i stabilnosti regioni, a za Srbiju je to možda prilika za restartovanje odnosa sa SAD, imajući u vidu da postoje neke stvari oko kojih nismo bili saglasni po svim pitanjima", poručio je šef srpske diplomatije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: