CIK: Sve spremno za lokalne izbore u BiH

Centralna izborna komisija (CIK) obavila je sve aktivnosti i pripreme za održavanje lokalnih izbora u BiH u nedelju, 2. septembra.

Izvor: B92

Petak, 30.09.2016.

13:05

Default images

Predsednik CIK-a Ahmet Šantić izjavio je danas na konferenciji u Sarajevu da je sve spremno da biračka mesta budu otvorena u nedelju sedam sati, a da će biti zatvorena u 19 časova.

U subotu u sedam sati počinje predizborna tišina, koja će trajati do zatvaranja glasačkih mesta u nedelju.

Šantić je naveo da će izbore posmatrati oko 70.000 posmatrača od kojih je 300 stranih.

On je rekao da je izborna kampanja bila "relativno mirna", mada je koalicija Pod lupom juče objavila da je ovo bila "najprljavija kampanja" u poslednje vreme.

Na lokalnim izborima učestvovaće 451 političkih subjekta, a pravo glasa na izborima ima 3.263.906 stanovnika BiH.

Lokalni izbori u Mostaru neće se održati, jer nije sprovedena odluka Ustavnog suda BiH o promeni Statuta grada u delu koji se odnosi na izbor većnika u gradskoj Skupštini.

Upitan da li postoji ikakva šansa za održavanje izbora u Mostaru, Šantić je odgovorio da je u ovom trenutku nemoguće održavanje izbora u ovom gradu.

"O tome pitanju se može govoriti nakon izbora. U ovom trenutku je nemoguće održavanje izbora u Mostaru. I ja bih trebao glasati u Mostaru, ali mi je onemogućena građanska dužnost", istakao je on.

Poslednji lokalni izbori u Mostaru održani su 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: