SAD: Pucnjava u šoping centru, petoro mrtvih

U gradu Berlingtonu u američkoj državi Vašington u petak uveče došlo je do pucnjave u jednom tržnom centru pri čemu je ubijeno pet osoba.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 24.09.2016.

08:00

SAD: Pucnjava u šoping centru, petoro mrtvih
screenshot

Naoružani napadač je pobegao sa lica mesta, saopštila je policija, javljaju danas agencije. Portparol Hitne pomoći okruga Skegit naveo je da je neidentifikovana muška žrtva preminula u bolnici u Sijetlu.

Pucnjava se dogodila oko 19:00 sati po lokalnom vremenu u tržnom centru "Kaskejd" u Berlingtonu, oko 105 kilometara severno od Sijetla, naveo je na Tviteru portparol Državne patrole Vašingtona Mark Frensis, dodavši da su spasioci ušli u tržni centar da pomognu povređenima.

Prema njegovim rečima, žrtve su upucane na odeljenju parfimerije robne kuće "Mejsis" (Macy's), a motiv napada je za sada nepoznat, prenosi AP.

Frensis je rekao da policija aktivno traga za osobom koja je pucala, a koju je opisao kao "muškarca latinoameričkog porekla u sivoj odeći" i koja je poslednji put viđena kako hoda ka obližnjoj saobraćajnici, preneo je Rojters.

Državna patrola Vašingtona je, kako navodi En-Bi-Si njuz, saopštila da nema naznaka da je reč o terorizmu.

"U Vašingtonu se noćas dogodila tragedija. Naša srca su u Berlingtonu", poručio je putem Tvitera guverner Džej Inzli.

Lokalni bolnički izvori kažu da je primljena jedna osoba koja je zadobila povrede u pucnjavi.

Televizija Si-Bi-Es izveštava da su iz predostrožnosti evakuisani srednjoškolci koji su nedaleko od mesta pucnjave igrali fudbalsku utakmicu.

Do pucnjave u državi Vašington došlo je manje od nedelju dana nakon što je jedan muškarac nožem napao devetoro ljudi u tržnom centru u centralnoj Minesoti pre nego što je upucan i ubijen, a FBI istražuje taj napad kao potencijalni akt terorizma.

Kancelarija FBI-ja u Sijetlu je putem Tvitera saopštila da "nema informaciju koja bi nagovestila eventualne nove napade" u državi Vašington, prenela je američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: