BEUM organizuje simulaciju institucija EU u Beogradu

Udruženje Beogradski model Evropske unije organizuje simulaciju institucija Evropske unije od 26. do 30. oktobra u Skupštini Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2016.

00:12

BEUM organizuje simulaciju institucija EU u Beogradu
foto: Nataša Radovanoviæ

Kako se navodi u saopštenju, 300 studenata različitih fakulteta iz 50 zemalja, simuliraće rad Evropskog saveta, Saveta Evropske unije, Evropskog parlamenta i Evropskog suda pravde, uz predviđene uloge i lobista i novinara.

“Ovo je odlična prilika za sve studente koji su zainteresovani da se povežu sa kolegama iz inostranstva, nauče kako funkcionišu institucije Evropske unije, vežbaju javni nastup i time unaprede postojeća znanja i veštine“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da će uz simulaciju u okviru konferencije biti održan i međunarodni panel o “Evropi u krizi” na kojem će govoriti stručnjaci za međunarodne odnose i Evropsku uniju.

Organizator navodi da su prijave otvorene do 15. oktobra 2016. godine na internet prezentaciju www.belgrade-meu.org/apply-now i mogu se prijaviti punoletni srednjoškolci i studenti sa svih fakulteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: