Ponedeljak, 19.09.2016.

12:52

Karadžić: Mora postojati autoritet iznad svakog suda

Haški optuženik Radovan Karadžić uputio je otvoreno pismo predsednicima i premijerima zemalja članica Saveta bezbednosti UN.

Izvor: Tanjug

Karadžić: Mora postojati autoritet iznad svakog suda
Getty Images

Bivši predsednik Republike Srpske ukazuje na nepravdu koja mu je učinjena tokom postupka pred Haškim tribunalom.

Kako je prenela RTRS, Karadžić skreće pažnju na greške koje je taj sud učinio i u drugim postupcima ali i prema, kako se navodi, celom srpskom narodu.

Savetu bezbednosti, Karadžić predlaže da osnuje komisiju sastavljenu od pravnih eksperata koji bi analizirali dosadašnju praksu Haškog tribunala i poništili sve proizvoljne odluke i presude.

“Mora postojati autoritet iznad svakog suda, sa nadležnošću da oslobodi nevine i nepravedno osuđene“, naveo je Karadžić u otvorenom pismu.

Prvostepenom odlukom Haškog suda Karadžić je osuđen na 40 godina zatvora, a u obrazloženju presude se navodi da je on odgovoran za ratne zločine počinjene u BiH, ukjučujući i genocid u Srebrenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: