U Makedoniju krenula 43 srpska vatrogasca

Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Boban Stevanović rekao je da su 43 vatrogasca spasioca upućeni u Makedoniju da pomognu stanovništvu.

Izvor: B92

Sreda, 10.08.2016.

08:44

Default images

Vatrogasci su upućeni iz Niša, Kragujevca, Beograda, Kruševca, Jagodine, a u skladu sa zahtevom iz Makedonije, kaže Stevanović, upućeno je 30 pumpi i 13 vozila vatrogasno spasilačkih, sa ciljem da crpe vodu iz podruma.

Kako kaže razmere štete su ogromne, oštećeni su putni pravci, kuće, a najteže su ljudski životi koje je odnela poplava.

Vatrogasci spasioci ostaće, nastavlja on, sedam do 10 dana, ali ako bude potrebe i duže jer se situacija prati na dnevnom nivou.

"Izaći ćemo u susret ako bude trebalo još da se ostane. Saradnja na terenu je odlučna, tamo su bugarski spasilački timovi", naglasio je Stevanović.

Podseća da nije prvi put da srpski spasioci odlaze na ispomoć u susedne zemlje, te da je takva pomoć upućivana u Grčku, Republiku Srpsku, BiH, Crnu Goru, Sloveniju, ali je pomoć stizala i u Srbiju iz tih zemalja kada je našoj zemlji bilo potrebno.

Srbija je član Evropskog mehanizma za civilnu zaštitu od 2015. godine, podseća Stevanović, te joj je pomoć susednim zemljama tokom poplava ili požara i obaveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: