Karikaturisti tuže SNS zbog izložbe "Necenzurisane laži"

Karikaturista Predrag Koraksić Koraks rekao je za "Danas" da planira da tuži organizatore izložbe "Necenzurisane laži".

Izvor: B92

Utorak, 09.08.2016.

22:35

Karikaturisti tuže SNS zbog izložbe
Foto: Tanjug

Kako je naveo, tužiće ih zbog toga što su bez njegove saglasnosti izložili njegove karikature u galeriji Progres.

Istu nameru ima i karikaturista "Politike" Dušan Petričić, "ali pod uslovom da učestvuju i ostali karikaturisti i svi oni koji smatraju da su im povređena autorska prava".

Marko Somborac, karikaturista "Blica", kaže za "Danas" da mu naprednjaci nisu tražili saglasnost da bi postavili njegove radove na izložbi, ali da još nije odlučio da li će da ih tuži.

Podsetimo, u beogradskoj galeriji Progres 18. jula je otvorena izložba "Necenzurisane laži", koju je priredila pres služba Srpske napredne stranke. Fotografije sa izložbe možete pogledati OVDE.

Prema rečima organizatora izložbe, cilj je da se pokaže da u Srbiji nema cenzure i da predstave sve tekstove u kojima se Vučić i ostali funkcioneri SNS pominju u negativnom kontekstu.

Vučić je nakon obilaska izložbe ocenio da ona odslikava "demokratski duh srpskog društva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: