Evropa "se kritikuje iznutra": Malo razumevanja za Tursku

Generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland izjavio je u Ankari da u Evropi ima malo razumevanja za izazove sa kojima se Turska suočava posle puča.

Izvor: B92

Sreda, 03.08.2016.

14:37

Evropa
Tanjug

"Želim da kažem da u Evropi ima premalo razumevanja prema tome kakve je izazove puč prouzrokovao demokratskim i državnim institucijama u Turskoj", naveo je Jagland.

"Turska je veoma važna evropska zemlja. Važna je za ceo kontinent. Važno je da svi učinimo sve što možemo da pomognemo Turskoj da prođe kroz ovaj proces", poručio je generalni sekretar Saveta Evrope, preneo je AP.

Jagland je naveo da Turska treba da se obračuna sa onima koji su odgovorni za neuspeli pokušaj puča, ali to mora da bude urađeno u skladu sa vladavinom prava i ljudskim pravima, naveo je Rojters.

On je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa turskim ministrom spoljnih poslova Mevlutom Čavušogluom u Ankari.

Jagland je najviši evropski zvaničnik koji je posetio Tursku posle pokušaja puča 15. jula, u kom je više od 270 ljudi ubijeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: