Izbori u Hrvatskoj verovatno 11. septembra

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović rekla je za regionalnu televiziju N1 da će parlamentarni izbori biti održani najverovatnije 11. septembra.

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

19:46

Izbori u Hrvatskoj verovatno 11. septembra
Foto: Tanjug, arhiva

"Izbore ću raspisati u zakonskom roku, najverojatnije ću ih raspisati za pocetak septembra", rekla je Grabar Kitarović u intervjuu koji će u celini biti emitovan u nedelju.

Ona je dodala da datum nije definitivan, ali da je sklona da to bude 11. septembra objašnjavajući da 5. septembra počinje škola i da se ljudi za vreme godišnjeg odbora ne žele baviti politikom.

"Zato taj 4. septembar ostavljam porodicama i deci", rekla je predsednica Hrvatske.

Posle izglasavanje nepoverenja premijeru Tihomiru Oreškoviću, pada vlade i odlaska Tomislava Karamarka sa čelne pozicije u najuticajnijoj vladajucoj HDZ, u Hrvatskoj se sve češće spominje mogućnost formiranja velike koalicije te stranke i SDP-a Zorana Milanovića u septembru, pošto budu održani vanredni parlamentarni izbori, navode mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: