Ministarstvo državne uprave se oglasilo povodom komunalaca

Ministarstvo državne uprave poziva nadležne državne organe da "pažljivo i detaljno" ispitaju postupanje Komunalne policije s prodavcem na Vidikovačkoj pijaci.

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

18:35

Ministarstvo državne uprave se oglasilo povodom komunalaca

Ministarstvo je pozvalo nadležne da preduzmu sve neophodne mere i obaveste javnost o nalazima slučaja.

Ministarstvo je pozvalo nadležne da preduzmu sve neophodne mere i obaveste javnost o nalazima slučaja.

"Ukoliko ga je bilo, nezakonito postupanje mora biti kažnjeno, ali neophodno je i da ulože usredsređen napor da promene kulturu ophođenja Komunalne policije i izgrade mostove u njenom odnosu sa građanima", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da je evidentna učestalost incidenata sa komunalnim policajcima, bilo da je reč o prekoračenju ovlašćenja, suptilnoj bahatosti ili pre svega lošoj komunikaciji.

"Svrha Komunalne policije kao službe lokalne samouprave je da brine o komunalnom redu i unapređenju urbanog života što se pokazuje uspešnim u mnogim gradovima Srbije. Stoga pozivamo beogradsku komunalnu policiju da stane na stranu svojih građana i na taj način izgradi poverenje i osigura svoj uspeh", navodi se u saopštenju kabineta ministarke Kori Udovički.

Ministarstvo je danas izrazilo i saučešće porodici preminulog prodavca.

Jedan prodavac na Vidikovačkoj pijaci preminuo je kada su pripadnici komunalne policije pokušali da ga legitimišu.

Zaštitnica građana Beograda Katarina Žeželj zbog toga je pokrenula postupak kako bi se utvrdilo da li je komunalna policija prekoračila mere iz svoje nadležnosti.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali se obratio javnosti saopštenjem i, uz ocenu da komunalci nisu tu da "demonstriraju moć", pozvao javnost na strpljenje jer su "u toku istrage na svim nivoima o ovom slučaju".

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" organizovala je protest ispred sedišta Komunalne policije u Mekenzijevoj i bacila ispred zgrade 200 kg lubenica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: