Jerkov: Zukorlić već pokazao da će zloupotrebiti funkciju

Poslanica DS Aleksandra Jerkov reagovala je na intervju koji je za Politiku dao novoizabrani predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje Muamer Zukorlić.

Izvor: B92

Subota, 25.06.2016.

15:53

Default images

Ona je rekla da njegove reči potvrđuju da će zloupotrebljavati poziciju na kojoj se nalazi da bi rešio problem svog univerziteta koji već godinama ne može da dobije akreditaciju.

"Samo dan nakon izbora na ovu važnu funkciju, Muamer Zukorlić kao najvažniji problem u obrazovanju vidi to što njegov univerzitet godinama ne može da se akredituje, što, međutim, bivšeg muftiju ne sprečava da redovno radi i studentima izdaje nevalidne diplome. Time otkriva i razloge zbog kojih želi da bude na čelu odbora koji ima dirketnog uticaja na rad Komisije za akreditaciju i kontrolu kvaliteta obrazovanja", ocenila je Jerkov u izjavi, a saopštila je DS.

Ona tvrdi i da pretnje istragama članovima Komisije za akreditaciju koje dolaze od strane vlasnika neakreditovanog univerziteta Muamera Zukorlića pokazuju njegove motive da bude na čelu Odbora i "silu sa kojom je navikao da komunicira sa svima koji se suprotstave onome sto on želi".

Jerkov zaključuje i da Zukorlić nije pogrešio u uverenju da ce mu univerzitet uskoro biti akreditovan.

Novoizabrani predsednik Odbora za obrazovanje i nauku u Skupštini Srbije Muamer Zukorlić izjavio je u intervjuu za "Politiku" da problemi sa akreditacijom univerziteta u Novom Pazaru predstavljaju "ostatak vladavine Demokratske stranke", uz uverenje da će oni brzo biti otklonjeni.

"Mi imamo sve odluke vlade uključujući i poslednju iz oktobra prošle godine u kojoj se jasno kaže da su sve isprave, a to znači i diplome ovog univerziteta validne i to je nesporno sa aspekta zakona i legitimiteta. Izvesni problemi sa akreditacijom su nešto što su ostaci vladavine DS i verujem da će oni uskoro biti otklonjeni," rekao je Zukorlić u intervjuu "Politici".

On je negirao da to što univerzitet na kome je predsednik saveta nema akreditaciju za šest od sedam odeljenja ima veze sa njegovom željom da predsedava ovom skupštinskom odboru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: