BG: Haos zbog nevremena, reka niz Dimitrija Tucovića

Snažna oluja uz jak vetar i grmljavinu pogodila je Beograd nešto pre 23 časa zbog čega je u gradu nastao haos.

Izvor: B92

Nedelja, 19.06.2016.

23:01

BG: Haos zbog nevremena, reka niz Dimitrija Tucovića
Foto: Youtube screenshot

Na pojedinim mestima nisu radili ni semafori ni rasveta.

Osim toga, nakon trećeg pljuska, na ulicama je mnogo vode, a prava reka je tekla niz Dimitrija Tucovića do Bulevara despota Stefana”.

Takođe, na kružnom toku kod Autokomande je bilo pola metra vode, a velika poplava je bila i kod Pančevačkog mosta u smeru ka gradu.

Problema je bilo i na prilaznom putu ka aerodromu gde je vetar isčupao drvo pa vozači “preko blata voze”, rekli su iz “Beogradskog taksija” za B92.

Velikih problema je bilo i kod samog aerodroma gde voda na pojedinim mestima dostiže i oko 40 centimetara.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda za B92.net kažu da je oluja došla sa jugozapada i da se kretala preko Banata i na istok.

Najviše kiše je palo u Zemunu, oko 30 litara po metru kvadratnom. Nešto manje je u palo u centralnim delovima grada i na istoku“, navode iz RHMZ.

Deo drveta odlomio se i pao na ulicu u Bulevaru oslobođenja tačno ispred stadiona “Rajko Mitić”. Jedna traka u smeru ka Banjici je prohodna. Jaka kiša pala je u Beogradu i u popodnevnim časovima.

RHMZ je ranije javio da će vreme u nedelju biti promenljivo oblačno, pre podne uglavnom suvo, a od sredine dana sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Poplava na Doræolu #dorcol #beograd #poplava #potop #kisa #nevreme

A video posted by @vladamaricic on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: