Subota, 18.06.2016.

00:08

Đinpingu danas orden i razgovor sa Nikolićem i Vučićem

Predsednik Kine Si Đinping razgovaraće danas sa najvišim srpskim zvaničnicima - Tomislavom Nikolićem, Aleksandrom Vučićem i Majom Gojković.

Izvor: Beta

Đinpingu danas orden i razgovor sa Nikolićem i Vučićem
Foto: Tanjug

Danas, drugog dana posete, predsedniku Kine biće uručen i Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici.

U nedelju će predsednici Nikolić i Si posetiti Železaru Smederevo koju je nedavno kupila kineska kompanija Hestil, gde će im domaćin biti premijer Aleksandar Vučić.

Prethodno je u petak, 17. juna, Si Đinping sa predsednikom Srbije položio kamen-temeljac za izgradnju Kineskog kulturnog centra u Beogradu, otkrio spomenik kineskom filozofu Konfučiju, kao i table novoimenovane Konfučijeve ulice i Trga prijateljstva Srbije i Kine.

Dvojica predsednika položili su i cveće na spomenik službenicima ambasade Kine poginulim u NATO bombardovanju 1999, a posle podne su prošetali Kalemegdanom.

Si Đinping je prvi predsednik Kine koji dolazi u Beograd posle više od 30 godina, a njegova poseta ocenjuje se kao istorijska i na srpskoj i na kineskoj strani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: