Direktor škole: Poseta Ražnatovićevoj? Notorna laž

To da su đaci OŠ “23.oktobar” iz Sremskih Karlovaca tokom ekskurzije posetili Svetlanu Ražnatović notorna je laž, kaže direktor te škole Goran Maravić za B92.

Izvor: B92

Petak, 03.06.2016.

19:07

Direktor škole: Poseta Ražnatovićevoj? Notorna laž
Foto: Tanjug

Kako kaže, ta priča plasirana je u medijima na osnovu izjava čoveka koji se predstavio kao roditelj jednog od učenika.

Time je, kaže on, naneta nesaglediva šteta ugledu škole, te da će upravo zbog toga uprava škole insistirati da se ceo slučaj istraži do kraja, utvrdi ko je roditelj koji je alarmirao i školu i medije i plasiranjem neistina učinio da Osnovna škola “23. oktobar”, bez ikakvog povoda, bude stavljena na stub srama.

“Zbog toga je u interesu škole, a pre svega đaka koji je pohađaju i njihovih roditelja, javnosti predoče činjenice koje apsolutno demantuju sve ono što se danas pojavilo u medijima”, kaže Maravić.

On objašnjava da ga je jutros pozvao muškarac, koji se predstavio kao roditelj učenika koji je bio na ekskurziji u Beogradu i pitao zbog čega su učiteljice decu vodile u vilu Svetlane Ražnatović, gde ih je pevačica ugostila, poklonila imdiskove sa svojim pesmama i delila autograme.

“Bio sam zgranut kada sam čuo i zamolio gospodina da me pozove za 20 minuta, kako bih odmah proverio sa učiteljicama da li je bilo takve posete. Učiteljica koja je vodila učenike na ekskurziju bila je šokirana mojim pitanjem i objasnila da su učenici bili samo na mestima, predviđena planom i programom, a to su Zoološki vrt, Avalski toranj, Muzej vazduhoplovstva i stadion Crvene zvezde”, kaže Maravić.

On dodaje i da je, prema tvrdnjama učiteljice, vodič Agencije preko koje su išli na ekskurziju, a u trenutku dok su prolazili pored Marakane, izgovorio da je tu i kuća Svetlane Cece Ražnatović.

“To je sva priča o navodnoj poseti njenoj vili. Naravno, i ovaj detalj ćemo istražiti do kraja i od Agencije insistirati zbog čega je vodič to izgovorio, jer smatramo i da je ta jedna jedina rečenica, u tom konktekstu, vrlo diskutabilna”, objašnjava Maravić.

Zbog štete koja im je naneta, direktor Škole najavljuje tužbe protiv medija koji su plasirali neproverene informacije, a u narednim danima očekuje i da se završi procedura, tokom koje će biti utvrđeno ko je muškarac koji se predstavio kao roditelj, od čijih izjava je sve i počelo. Priznaje i da je tokom telefonskog razgovora s pomenutim muškarcem razmenio i ružne reči, jer je “bio isprovociran njegovim nastupom i neosnovanim optužbama na račun škole”.

Mediji su ranije danas preneli izjave roditelja učenika trećeg razreda škole iz Karlovaca koji su istakli da su deca išla u posetu Svetlani Ražnatović, koja se, navodno, družila s njima i poklonila im svoje diskove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: