Tramp: Obama u Hirošimi, a šta je sa Perl Harburom?

Kandidat za predsednika SAD Donald Tramp kritikovao je Baraka Obamu zbog toga što u Japanu nije pomenuo napad na Perl Harbur 1941. godine.

Izvor: B92

Nedelja, 29.05.2016.

17:27

Tramp: Obama u Hirošimi, a šta je sa Perl Harburom?
Foto: Gettyimages

Obama je u Japanu posetio Hirošimu gde su Amerikanci bacili atomsku bombu za kraj Drugog svetskog rata.

“Da li je predsednik Obama diskutovao o napadu koji se ušunjao na Perl Harbur? Hiljade Amerikanaca je izgubilo život tada“, napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

Obama je u petak postao prvi američki predsednik koji je posetio Hirošimu. Broj poginulih u atomskom napadu dostigao je do kraja 1945. godine 140.000.

Dok jedni ovu posetu nazivaju istorijskom, drugi naglašavaju da se američki predsednik nije izvinio za Hirošimu i Nagasaki.

Donald Tramp je takođe pomenuo i Dan sećanja na sve “velike muškarce i žene koji su dali živote za državu“, a prisustvovaće i obeležavanju Dana sećanja u Vašingtonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: