Mustafin savetnik za nastavak dijaloga i drugačiji format

Savetnik kosovskog premijera Faton Abdulahu rekao je da je Priština spremna da nastavi razgovore sa Beogradom, ali u novom formatu. Mogući su novi sporazumi.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2016.

11:10

Default images

Abdulahu je juče izjavio za Kanal Tribuna da će biti uspostavljen novi format dijaloga i da će Priština tražiti od Brisela da izvrši pritisak na Beograd da primeni sporazume, prenosi "Lajmi", pozivajući se na Tribunu.

"Budući da se ne može postići dogovor o Zajednici srpskih opština i u trenutku kada se već postignuti sporazumi ne primenjuju, postoji pretpostavka za nastavak razgovora o novim sporazumima", rekao je Abdulah

U međuvremenu, "Zeri" piše da kosovska ministarka zadužena za dijalog Edita Tahiri danas putuje u Brisel kako bi sa srpskim predstavnicima razgovarala o tekekomunikacijama i katastru.

Sastanak je, prema ovom listu, sazvala EU nakon što su prištinski zvanicnici insisitrali da se ne može više odlagati primena sporazuma o telekomunikacijama, odnosno pitanje telefonskog pozivnog broja za Kosovo.

Svrha sastanka je da se ubrza primena tih sporazuma, navodi prištinski dnevnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: