NUNS poziva novinare na protest u Beogradu

NUNS je pozvalo novinare i medijska radnike da se pridruže protestu Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" sutra u 18.00 ispred Skupštine Beograda.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

23:32

NUNS poziva novinare na protest u Beogradu

Inicijativa će nakon protesta organizovati šetnju u znak podrške novinarima.

Kako se navodi u saopštenju, šetnja će biti organizovana u znak podrške novinarima koji se bore za dostojanstvo svoje profesije, onima koji postavljaju prava pitanja i kojima je zbog insistiranja na istini ugrožena profesionalna i lična sigurnost.

Inicijalno, protest Inicijative, pod nazivom "Čiji grad" sutra će biti održan zbog bespravnog rušenja objekata u Savamali i nasilja nad građanima.

U noći između 24. i 25. aprila ljudi sa fantomkama bagerima su porušili objekte u Hercegovačkoj ulici u Savamali i maltretirali građane koji su se tu zatekli. Iako su građani prijavljivali nasilje, policija nije želela da reaguje i upućivala ih je na Komunalnu policiju.

U izveštaju zaštitnika građana o radu policije te noći, vidi se da je iz vrha policije naređeno da službenici građane upućuju na Komunalnu policiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: